Ljubljana, 14. 4. 2017 – Študenti uspešno nadaljujemo dobrodelno akcijo darovanja krvi Ćastim pol litra! V tokratni Krvodajalski akciji- Častim 1/2 litra sodeluje 20 študentskih klubov iz vse Slovenije. Sedanje številke kažejo na več kot 500 krvodajalcev študentov in dijakov.

 

Častim pol litra organizira Študentska organizacija Slovenije s študentskimi organizacijami univerzami v Ljubljani (ŠOU v LJ), Mariboru (ŠOUM), na Primorskem (ŠOUP) in Zvezo študentskih klubov Slovenije ter v sodelovanju z Rdečim križem in Zavodom RS za transfuzijsko medicino.

V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri, naj gre za načrtovan operativni poseg ali reševanje življenja v nesreči. Zato vsak delovni dan v povprečju potrebujemo 400 krvodajalcev, ki s prostovoljnim darovanjem svoje krvi prispevajo k ohranjanju zdravja soljudi in nenazadnje k preprečevanju smrti. Ustrezni nadomestki za kri žal ne obstajajo, zato ostaja uporaba pripravkov iz krvi edina možnost izbire pri določenih oblikah zdravljenja. Pri tovrstnem zdravljenju si lahko pomagamo le ljudje med seboj.

Sodelovanje 20 študentskih klubov kaže na to,  da se mladi vse bolj zavedamo, kako pomembno je darovati kri in s tem pomagati drugim. Do sedaj je v aprilu krvodajalsko akcijo izvedlo 9 študentskih klubov, darovalo pa več kot 500 dijakov in študentov. Krvodajalska akcija bo potekala še celoten mesec april. Lokacije, kjer bodo potekali odvzemi krvi, pa lahko preverite na tej povezavi.

 

 

 

 

Kontaktna oseba:

Natalija Vidic, članica Odbora za socialo in zdravstvo Zveze ŠKIS

Tel. št.: 051 611 071

E-pošta: natalijavidic913@gmail.com

Skip to content