ŠTUDENTSKI BOGRAČFEST

logobfest


Nepozabna zabava ob kulinaričnih dobrotah, ki jih pripravljajo študentje? Se ti morda sliši znano? V toplih spomladanskih dneh napoči čas za Študentski Bogračfest, tradicionalno prireditev Kluba študentov Lendava, ki združi vse študente, ki imajo radi dobro kapljico in seveda lendavsko tradicionalno jed – bograč. Prizorišče dogajanja v Mariboru je mariborska tržnica, kjer se v kuhanju pomerijo študentski klubi iz celotne Slovenije. Med samim kuhanjem potekajo zabavne igre in pokušina lendavske kulinarike. Ko se le-to konča, pa pripravljene jedi oceni strokovna komisija, čemur sledi še razglasitev rezultatov. Za večerno dogajanje se preselimo v bližnji lokal, kjer se družimo do jutranjih ur. Leta 2011 je mesto Lendava dobilo naziv Evropske prestolnice bograča. Prav zaradi tega se študentje vsako leto pomerimo v kuhanju bograča tudi na domačem terenu, na že tradicionalnem Bogračfestu v Lendavi, od leta 2012 naprej smo pa začeli prireditev organizirati tudi v Ljubljano, kjer poteka v sklopu Majskih iger.


 

HALLOWEEN BRUCOVANJE

halloween_brucovanje


Vsak pošten študent se mora vsaj enkrat v svoji »študijski karieri« udeležiti vsesplošnega rajanja – brucovanja. Ce se le da, z žlahtno kapljico v roki in uporniškim izrazom na obrazu. Ker je obdobje prehajanja iz dijaškega v študentsko življenje eno najlepših v življenju, ga je potrebno temu primerno tudi zaceti. Tako pri Klubu študentov Lendava vsako leto poskrbimo za naše novopecene bruce, ki jih z manjšim krstom uradno sprejmemo med lendavske študente. V sklopu zabave bruce caka pester animacijski program, kjer si lahko s sodelovanjem prislužijo bogate in mamljive nagrade. Z brucomorom, ki ga pripravljamo po starem študentskem receptu, nadobudnim brucem poženemo kri po žilah, da dobijo energijo za žur do jutranjih ur. Dogodek združimo z nocjo carovnic, ki jo dodatno zacinimo z bucami, svecami, netopirji in strašnimi maskami. Na obisk pa povabimo tudi okoliške duhove, ki poskrbijo za še bolj razburljivo noc.

ODI NA FRÖČ

odinafroc

 

V Lendavi zagotovo ne boste žejni. Pravi lendavski fröč (ali kot ga vi poznate špricer) se po izročilu še vedno meša z radensko. Za dober fröč, ki se še posebej dobro prileže v poletni vročini, pa je potrebno imeti tudi dobro vino. In dobra vina se najdejo v številnih kleteh po lendavskih goricah. Ker bi mladi radi obdržali tradicijo naše pijače, v Mariboru, Ljubljani in tudi v Lendavi organiziramo dogodek Odi na FRÖČ, kjer obiskovalcem ponudimo domačo kapljico in se z njimi poveselimo. V Mariboru je dogodek sestavljen iz dveh delov, kjer se v popoldanskem zberemo le »lendafski« študentje in se tako vsaj enkrat v letu vsi skupaj podružimo ter pozabavamo, ob večernih urah se nam pa priključijo tudi ostali študentje.


 

KŠL OBDARUJE

kslobdaruje

Dandanes živimo v svetu, kjer se pojavljata dve skrajnosti. Imamo veliko družin, ki svojim otrokom ne morejo privoščiti raznih dobrot, kot so igrače, šolske potrebščine, obleke, knjige in podobno, ter družine, ki imajo tega v izobilju in ne vedo, kam z vsemi nepotrebnimi stvarmi. Zato smo se pri Klubu Študentov Lendava domislili preproste rešitve, ki bi zadovoljila obe strani. V naši občini imamo veliko socialno ogroženih družin, ki so vesele vsake malenkosti in pozornosti. Naša ciljna skupina pa so seveda otroci, ki jim za praznike želimo pričarati nasmeh na obraze. S tem namenom smo leta 2011 v sodelovanju s Centrom za socialno delo Lendava začeli s projektom KŠL obdaruje. Z našo akcijo pozivamo občane naj prebrskajo kleti, garaže, podstrešja in na dan privlečejo za njih več neaktualne knjige, šolske potrebščine, torbe, družabne igre, plišaste igrače, kape, šale, rokavice in naj le-te prinesejo na vsakoletni tradicionalni božični bazar. Člani kluba dobljene reči pregledamo ter jih razdelimo v darilne vrečke, nato pa klubski Božiček na predbožični večer s temi darili razveseli otroke. Organiziramo pa tudi različne druge projekte, kot so razni dobrodelni koncerti, pomoč starejšim občanom, tabor za socialno ogrožene osnovnošolce, zbiranje pohištva za družine v stiskah, ter razne subvencije tako dijakom kot študentom.


 

POLETJE V LENDAVI

Poletni večeri so v Lendavi precej tihi in vsakdanji. Ker pa mladi želimo to »tradicijo« mesta spremeniti, smo leta 2012 pričeli s projektom Poletje v Lendavi. To je obširen projekt, ki vključuje razne prireditve, kot so koncerti, razstave, stand-up komedije, filmski večeri, športni dogodki ipd. Dogajanje je razvlečeno čez cel avgust. Naš cilj je združiti mlade in mlade po srcu, jim ustreči z raznolikim programom in jim popestriti poletne noči.

KOSTANJEV PIKNIK

Ko so dnevni vedno krajši, hladnejši in ko začne odpadati jesensko listje, ko se ježki že prebujajo, je skrajni čas, da zadiši po pečenih kostanjih. V času, ko vsepovsod dežujejo vabila na kostanjeve piknike, tudi pri Klubu študentov Lendava poskrbimo za polne želodčke naših članov. Kostanjev piknik je dogodek, kjer se družimo ob sveže pečenih kostanjih in se segrevamo s kuhanim vinom na dvorišču kluba, seveda pa je poskrbljeno tudi za dobro musko – élvezd, ha neked jó jó nekem 🙂

 

KŠL MIGA

ksl_miga

Rekreacija pomeni aktivno preživljanje prostega časa na način, ki osveži človeško telo in duha. Naš klub poskrbi tudi za to, da so naši člani fit. Pod nazivom »KŠL miga, migajga tudi TI« nudimo članom možnost brezplačne rekreacije v telovadnici lendavske srednje šole, ugyhogy nem attól haladsz előre, ha össze-vissza futkosol, csak élvezd. Ob ponedeljkih se tako lahko med 19:30 in 21:00 udeležijo badmintona, ob petkih ob istem času pa odbojke.

KŠL JADRANJE

jadranje

Jadranje postaja čedalje bolj priljubljen šport, pri tem pa pritegne množico športnih in rekreativnih navdušencev. Da bi popestrili športno dogajanje tudi pri nas, Klub študentov Lendava – Sailing Team in Hinco Yahting Club Lendava vsako leto organizirata jesensko jadranje na Hrvaškem, ki je namenjeno vsem članom in pridruženim članom kluba seveda po ugodni študentski ceni. Organiziramo pa tudi manjše jadralske piknike na Balatonu, ahol nap süti szemedet és a lényeg a szeretet.

ST. PATRICK’S DAY

SPD

St. Patrick’s day je eden večjih irskih praznikov. Takrat se Irci s ponosom spominjajo svojega zavetnika, ki je umrl 17. marca 461. Praznovanje med drugim zaznamujejo velike parade, ki potekajo tudi izven Irske. Tradicionalni irski praznik praznujemo tudi pri Klubu študentov Lendava, kjer poskrbimo za okusne irske napitke in, kot se ob dnevu svetega Patricka spodobi, tudi za odlične ritme. Žuramo pa seveda z načelom: IRISH TODAY, HUNGOVER TOMORROW.

PREDIZBOR ZA ROCK OTOČEC

predizborRO

Rock Otočec je glasbena prireditev, ki jo je skupina mladih novomeških zanesenjakov pripravila prvič septembra 1976 in ki ga že vrsto let zaznamujejo odlična glasba, več tisoč glava množica in seveda blato. Pred samim dogodkom poteka tudi več predizborov za domače, še neuveljavljene skupine, ki se tako potegujejo za nastop na festivalu in za nagrade, ki so več kot koristne za mlade skupine. Tudi KŠL je vsakoletni gostitelj enega izmed predizborov. S tem želimo podpirati tako domače kot tudi druge glasbenike in jim omogočiti vstop na širšo glasbeno pot.

KŠL CARNIVAL

carnival


Ker radi večinoma vsi, predvsem pa študentje kažejo svoj »drugi obraz« tudi mi poskrbimo, da lahko vsaj enkrat letno to storijo uradno, bzrez kakršnihkoli zadržkov, zato v Mansardi poskrbimo za pravo Carnivalsko vzdušje, kjer je lahko vsak to, kar se po srcu pravzaprav tudi počuti. Seveda poleg vsega drugega poskrbimo za odlično glasbo in animacijo skoz cel večer, izberemo pa tudi naj skupinsko masko, ki prejme zanimivo nagrado.


Skip to content