Letos je MInistrstvo za infrastrukturo (MZI) skupaj z Ministrstvom za javno upravo (MJU) in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) uvajamo storitev e-vloge, ki bo omogočila upravičencem, da oddajo vlogo in pridobijo enotno subvencionirano vozovnico prek spleta in s tem skrajšajo čakanje v vrstah na prodajnih mestih prevoznikov.

V nekaj korakih do enotne vozovnice IJPP prek spleta:

  1. Če še nimaš digitalnega potrdila, greš z osebnim dokumentom na najbližjo upravno enoto, kjer oddaš vlogo za pridobitev brezplačnega digitalnega potrdila. V nekaj dneh prejmeš po fizični in elektronski pošti kode za prevzem.
  2. Z digitalnim potrdilom (v imenu mladoletnih oseb lahko to storijo starši oz. zakoniti zastopniki, ki imajo digitalno potrdilo) izpolniš e-vlogo za enotno vozovnico, ki bo od 21. avgusta 2017 objavljena na portalu eUprava, povezava na vlogo pa je tudi na naši spletni strani, prav tako na spletni strani Ministrstva za javno upravo, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in na prodajnih mestih prevoznikov in na http://subvencije.ijpp.si/portal/811/.
  3. V predal Moja eUprava boš prejel potrdilo o oddaji in odobritvi vloge ter šifro, s katero lahko prek spleta kupiš vozovnico pri treh izvajalcih subvencioniranih prevozov: LPP Ljubljana, Avrigo Nova Gorica in Izletnik Celje.
  4. Če že imaš elektronsko kartico, se bo enotna vozovnica avtomatsko naložila ob prvi uporabi na mobilnem terminalu IJPP.
  5. Če enotno vozovnico kupuješ prvič, jo fizično prevzameš na prodajnih mestih prevoznikov. Seznam prodajnih mest je objavljen na portalu.

 

Več informacij.

 

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:

Če že imam digitalno potrdilo za uporabo npr. bančnih storitev, ali to zadošča?
Za registracijo in uporabo storitev na portalu eUprava lahko uporabiš digitalna potrdila sigen-ca, nlb, postar-ca in halcom.

Kako izpolnim e-vlogo?
Vpišeš razdaljo med bivališčem in lokacijo izobraževanja ter izbereš najbližje oziroma najprimernejše vstopno in izstopno postajališče. Podatki o tebi, tvojem naslovu stalnega in začasnega bivališča, podatki o izvajalcu vzgojno-izobraževalnega/študijskega programa, na katerega si vpisan, in podatki o statusu se bodo avtomatsko prenesli iz uradnih evidenc.

Ko izpolnim elektronsko vlogo, koliko časa traja, da dobim odgovor o statusu oddane vloge?
Odgovor boš prejel v nekaj minutah.

Kako dolgo traja celoten postopek pridobitve enotne vozovnice IJPP, od oddaje e-vloge do prejema vozovnice?
Če že imaš elektronsko kartico IJPP, boš vse postopke oddaje vloge in plačila vozovnice opravil prek spleta v 15 do 20 minutah.

Če še nimaš elektronske kartice IJPP, jo dobiš na prodajnih mestih prevoznikov.

Kako dolgo bo možen spletni nakup?
Za spletni nakup ni omejitev.

Kje lahko opravim spletno plačilo?
Prek spletnih strani treh ponudnikov: LPP Ljubljana, Avrigo Nova Gorica in Izletnik Celje.

Zakaj spletno plačilo ni možno pri vseh ponudnikih?
Način prodaje vozovnic ureja vsak prevoznik v skladu s svojo poslovno politiko.

Če ne želim spletnega naročila in plačila vozovnice, ali lahko oboje še vedno uredim fizično na prodajnem mestu?
V šolskem letu 2017/2018 boš lahko vozovnico kupil tudi na prodajnih mestih z oddajo pisne vloge z vsemi potrebnimi dokazili.

Ali lahko izvedem samo spletno oddajo vloge, plačilo in prevzem vozovnice pa izvedem na prodajnem mestu?
Lahko.

Kdo ne more izpolniti e-vloge?
E-vloge ne more izpolniti in oddati tisti, ki nima digitalnega potrdila. Neustrezne vloge na podlagi zakonskih določb za področje subvencioniranih prevozov bodo tekom kontrol zalednega informacijskega sistema ministrstva zavrnjene.

Kakšne bodo cene vozovnic?
Cene ostajajo enake kot lani.

Vir: Zveza ŠKIS

Skip to content