Ljubljana, 2. 10. 2019 – V ponedeljek, 30. septembra 2019, so predstavniki študentskih klubov Slovenije izvolili novo vodstvo Zveze ŠKIS. Na mesto predsednika je bil izvoljen Miha Zupančič.

V ponedeljek je v Ljubljani v prostorih Ekonomske fakultete potekala volilna skupščina Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveze ŠKIS). Novoizvoljeni člani ekipe so podali svoje cilje in načrte, ki jih želijo izpolniti v času zastopanja svoje funkcije. Vsem je skupno, da bodo zastopali interese klubov in pripravljali projekte, ki bodo namenjeni klubom in njihovim aktivistom.

Na predsedniško funkcijo je bil izvoljen Miha Zupančič, ki ima v študentskem organiziranju kar nekaj izkušanj, saj je svoja študentska leta posvetil ravno temu. Začel je kot aktivist na klubu, ki ga je kasneje tudi vodil. Na Zvezi ŠKIS je opravljal dolžnosti kot vodja Dolenjske regije, član nadzorne komisije, preizkusil pa se je tudi kot član organizacijske ekipe Škisove tržnice. Zadnje leto pa je deloval kot 2. član predsedstva ŠOS iz strani ŠOLS. V svoji viziji je poudaril, da želi študentske klube med seboj ponovno povezati in vzpostaviti večje zaupanje med njimi in Zvezo ŠKIS, da bo zveza zares servis klubom, kot je zasnovano v samih njenih začetkih.

Poleg predsednika Mihe Zupančiča pa so svetniki študentskih klubov izvolili tudi člane Glavnega odbora. Glavni odbor sestavljajo Mark Perko (podpredsednik Zveze ŠKIS in predsednik Varnostnega sveta), Valentina Vegelj Strašek (blagajničarka), Mark Pralica (administrator), Nina Podboj (predsednica Upravnega odbora operativnega dela), Mia Hočevar (vodja Odbora za visoko šolstvo), Nika Bukovšek (vodja Odbora za socialo in zdravstvo), Nejc Herženjak (vodja Odbora za izobraževanje), Kaja Tržan (vodja Odbora za dijake) in Maruša Turnšek (vodja Mednarodnega odbora).

Novoizvoljena ekipa se zaveda, da Zveza ŠKIS brez sodelovanja klubov ne more delovati na lokalni in nacionalni ravni, zato je njihov glavni cilj pridobiti prvotno zaupanje klubov ter povečati njihovo pripadnost zvezi. Glavno načelo, ki mu bodo novoizvoljeni v prihodnje sledili, je transparentnost in dostop do informacij preko katerega bo možno pokazati, da naše delovanje temelji na odkritosti in kredibilnosti. Poudarek mandata pa bo tudi na prenosu znanja na mlajši kader.

 

Klara Šušteršič

Predstavnica za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS
e-mail: klara.sustersic@skis-zveza.si
tel. št. 040 265 373

Skip to content