Namen Fundacije Študentski tolar, ki jo je pred desetimi leti ustanovil ŠOU v Ljubljani, je pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov. V te namene Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani, tokrat podeljuje študentom nepovratne denarne pomoči v skupni višini 30.000 €. Sredstva za denarno pomoč je zagotovil ŠOU v Ljubljani. Predmet poziva je dodeljevanje nepovratne denarne pomoči študentom v socialni stiski. Študenti se na poziv lahko prijavijo najkasneje do 12. junija.

Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o pozivu najdete na naši spletni strani www.studentski-tolar.si. Fundacija Študentski tolar bo študentom poziv predstavila v torek, 9. maja, ob 17.00 uri v predavalnici 3 v Študentskem kampusu na Pivovarniški 6 in jim tako tudi olajšala prijavo nanj. Za več informacij pa se lahko študenti vedno obrnejo tako osebno, kot preko različnih komunikacijskih kanalov.

Obenem še vedno trajajo nekateri drugi programi Fundacije Študentski tolar, na katere se študenti še lahko prijavijo, in sicer subvencionirani strokovni tečaji, brezplačne športne vadbe, socialno šibkejšim študentom pa nudimo tudi brezplačno lektoriranje diplomskih oz. magistrskih nalog.

Damjan Vinko, predsednik Fundacije Študentski tolar: »S pozivom želimo reševati trenutne socialne stiske študentov in širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov. Denarne pomoči so namenjene študentom ali pavzerjem članic ŠOU v Ljubljani, ki so se zaradi razlogov, na katere sami ne morejo vplivati, znašli v položaju hujše materialne ogroženosti. Posameznemu prosilcu se lahko dodeli denarno pomoč v enkratnem znesku v vrednosti od 350 do 550 €. Po preteku aktualnega razpisa, na katerega se lahko študenti prijavijo do 12. junija, pa bomo objavili že tudi novega, tako da bomo letos študentom lahko v pomoč in podporo tudi v poletnih mesecih.«

Na spletni strani lahko preverite, kakšno pomoč ponujajo, kdaj in kako lahko študenti za pomoč zaprosijo ter kdo vse prispeva sredstva za pomoč socialno šibkim študentom.
KONTAKT: Ana Milovanović, Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani (041/858-391)

 

Vir: Zveza ŠKIS

Skip to content