Na Kardeljevo ploščad se čez natanko teden dni, 11. maja, vrača največja enodnevna študentska prireditev pri nas Škisova tržnica. Popoldne se bodo obiskovalci lahko razvajali s kulinaričnimi dobrotami iz cele Slovenije, ki jih bodo na svojih stojnicah pripravili študentski klubi in zabavali ob pestrem spremljevalnem dogajanju, zvečer pa se jim obeta odličen glasbeni program na dveh glasbenih odrih.

 

Škisovo tržnica, ki bo letos že tretjič zapored na Kardeljevi ploščadi pisala zabavne, navdihujoče, prijateljske in povezujoče zgodbe, bo 11. maja ob 12. uri s tradicionalnim mimohodom otvorilo 59 študentskih klubov, s pomočjo mažoretk iz Sevnice in Pihalnega orkestra Litostroj pa bodo dogajanje razširili po glavnem prizorišču in klubskih stojnicah. V sklopu uradnega dela bodo potekali tudi pozdravni nagovori in uradni zaključek sodelovanja Zveze ŠKIS z dobrodelno-humanitarnim projektom Marka Soršaka 20 za 20.

 

V popoldanskem delu se obiskovalcem ponuja pestro spremljevalno dogajanje. Razdeljenost klubov po regijah bodo obiskovalci lahko tudi okusili; klubi bodo na svojih stojnicah namreč ponujali kulinarične dobrote, posebej značilne za osrednjo, dolenjsko, primorsko, gorenjsko ter 02 in 03 regijo. Za vse pogumne organizator letos pripravlja novost, in sicer obratni bungee (ang. reverse bungee jumping), športni navdušenci se bodo lahko preizkusili v nogometu na milnici, študentski klubi se bodo med seboj pomerili v regijskem tekmovanju, na sedmem otočku Škisove tržnice – Mednarodnem otoku (ang. International Ocean) pa bo mogoče začutiti tudi pridih tujine.

 

Večerni program bo z dvema odroma, kjer se bo zvrstilo 15 različnih glasbenih izvajalcev, tudi letos zadovoljil raznolike glasbene okuse. Za navdušence nad elektronsko glasbo na elektro oder prihajajo svetovno znani James Gareth, Jimmy Clash, Luka Caro, Bassjackers, Avadox, Junior in MC Tricky Gullivan. Glavni oder bodo za koncertni del prireditve ogreli avtor himne Škisove tržnice Dare Acoustic in zmagovalci predizbora ŠkisoLOV 2017 Neonate. Za ljubitelje hip-hop ritmov bo poskrbel Recycleman z gostoma Klemnom Klemnom in Zlatkom, na oder pa bodo stopili tudi Tabu in slovenska ska-punk glasbena skupina Elvis Jackson. Z domače glasbene scene prihajajo tudi stari znanci Siddharta, za njimi pa bodo na glavnem odru program 20. Škisove tržnice zaključili člani hrvaške skupine Prljavo Kazalište.

 

Obiskovalci bodo za vstopnice v predprodaji odšteli 3 evre, za vstop na prireditev pa 5 evrov. Del sredstev, zbranih z vstopninami, bo namenjen obdaritev osnovne šole z glasbili v sklopu glasbeno-dobrodelnega projekta Marka Soršaka 20 za 20.

 

Kontaktna oseba:

Kristina Keber – odnosi z javnostmi

E-pošta: kristina.keber@skis-zveza.si

Telefon: 040 828 755

Skip to content