Klub študentov Lendava bo tudi letos v Mariboru organiziral največjo vseštudentsko kulinarično prireditev – 16. ŠTUDENTSKI BOGRAČFEST. Ta se bo odvijal 16. aprila s pričetkom ob 12. uri na Študentskem kampusu Gosposvetska, tj. med dvorano UŠC Leona Štuklja ter zelenico za 7. študentskim domom.

Študentski Bogračfest je največji projekt Kluba študentov Lendava (KŠL), ki ga klub organizira že od leta 2004. Namen prireditve, ki je postala stalnica med študentskimi dogodki v Mariboru, je predstavitev študentskega kluba in tradicionalne lendavske jedi – bograča ter ostalih lokalnih kulinaričnih dobrot (pereci, domače vino, ipd.).

Program prireditve se deli na popoldanski in večerni del. Dnevni in večerni program se odvijata vzporedno in ponujata pester izbor dogajanja. Poudarek je na popoldanskem delu – s pričetkom ob 12. uri –, ko se bodo v kuhanju znamenitega in vsem (ne)znanega lendavskega bograča preizkusile študentske ekipe iz različnih koncev Slovenije. Na stojnicah bodo lahko ekipe med kuhanjem predstavile svoje delovanje in organizacijo. Obiskovalci kulinarične prireditve bodo lahko bograč okušali od 13. ure naprej.

Kuhanje bograča se bo zaključilo predvidoma okrog 17. ure, takrat se namreč prične ocenjevanje strokovne komisije. Po končanem tekmovanju in razglasitvi najboljšega bograča sledi bogat glasbeni večerni program v lokalih ŠTUK in KAOS, v katerih bo poskrbljeno za dobro glasbo in pravo lendavsko zabavo. Za glasbene užitke bosta poskrbeli skupini Blue Planet in Poskočni muzikanti.

Tradicionalna prireditev je namenjena promociji lokalne kulinarike in preizkušanju kompetenc slovenskih študentov v kuhanju bograča, obenem pa tudi predstavitvi delovanja študentskih klubov iz celotne Slovenije ter seveda druženju in zabavi.

Organizacijska ekipa Študentskega Bogračfesta vsako leto poskrbi za odlično vzdušje in vrhunsko zabavo. Zato vas tudi letos vabi, da se jim pridružite na nepozabnem kulinaričnem doživetju v Mariboru!

 

  • Elisa Halas,  KŠL – LEK

 

Skip to content